EtusivuTeemat

Teemat

Kansainvälinen Solidaarisuustyö toimii toteuttamalla erilaisia kampanjoita ja projekteja, järjestämällä tapahtumia ja vaikuttamalla kehityspolitiikkaan. Toiminta keskittyy tällä hetkellä Helsinkiin, mutta erilaiset verkkotyökalut mahdollistavat osallistumisen myös muista kaupungeista käsin. Tältä sivulta voit lukea lisää toimintamme tämänhetkisistä painopisteistä.

Länsi-Sahara

Marokko on miehittänyt laittomasti suurinta osaa Länsi-Saharasta jo vuodesta 1975. Kansainvälinen Solidaarisuustyö toimii Sahrawien eteen Suomessa ja järjesti 2014-2015 Länsi-Saharan tulevaisuuden tekijät -hankkeen.

Lue lisää

Solidaarisuustalous

Toteutamme kampanjoita uuden kansainvälisen talousjärjestelmän puolesta. Uusien mallien kautta pyritään jakamaan resursseja oikeudenmukaisemmin ja vähentämään sekä varallisuuden että vallan keskittymiä maailmanlaajuisesti.

Lue lisää

Uiguurien oikeudet

Uiguurit ovat muslimivähemmistöryhmä, jota Kiinan valtio pyrkii järjestelmällisillä sortotoimillaan hävittämään. Kansainvälinen Solidaarisuustyö vaikuttaa uiguurien oikeuksien puolesta Suomessa ja tukee diasporan järjestäytymistä.

Lue lisää

Perustulo

Kansainvälinen Solidaarisuustyö on pitänyt esillä perustulon merkitystä kehitysyhteistyössä muun muassa toteuttamalla viestintä- ja tutkimushankkeen aiheesta. Hankkeessa tuotiin esille Suomessa huonosti tunnettuja kokemuksia perustulokokeiluista globaalin Etelän maissa, esimerkiksi seminaarin ja tutkimusraportin avulla.

Lue lisää

Globaali eriarvoisuus

Äärimmäinen maailmanlaajuinen rikkaus ja köyhyys on ongelmia, jotka täytyy ratkaista. Kansainvälinen Solidaarisuustyö on useiden vuosien ajan lisännyt kehityspoliittista keskustelua globaalista eriarvoisuudesta.

Lue lisää