EtusivuUutisetUusi Länsi-Sahara-hanke alkaa

Uusi Länsi-Sahara-hanke alkaa

Julkaistu

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry (Kv-Solid) on saanut ulkoministeriöltä rahoituksen kaksivuotiselle Länsi-Saharan tulevaisuuden tekijät – hajaannuksesta kohti kansalaisyhteiskuntaa -hankkeelle. Hankkeen on määrä käynnistyä alkuvuodesta 2014 ja päättyä syksyllä 2015. Hankkeelle valitaan koordinaattori ja toimintaan toivotaan mukaan myös aktiivisia vapaaehtoisia.

310150073_7e6e1791f2_o

Hankkeen käytännön toteutusta suunnitellaan torstaina, 30.1. klo 17.00. Paikkana on Vasemmistonuorten ja SDPL:n keskustoimisto Helsingin Kurvissa, osoitteessa Hämeentie 29, 6. krs. Nähdään siis silloin!

Länsi-Sahara on ollut konfliktin keskellä useita vuosikymmeniä. Väestö on hajaantunut Algeriassa toimiville pakolaisleireille, Marokon miehittämälle Länsi-Saharan alueelle sekä ulkomaille, mm. Libyaan, Eurooppaan ja Kuubaan.

Hankkeen kohderyhmänä ovat nuoret. Nuorilla länsisaharalaisilla ei ole kontaktia muualla asuviin länsisaharalaisiin eikä heillä ole valmiuksia rakentaa tulevaisuuden yhteistä yhteiskuntaa. Pakolaisleireillä asuvilla nuorilla ei ole tulevaisuuden näkymiä ja kaikilla nuorilla on erittäin heikot työllistymismahdollisuudet. Turhautuneisuus on suurta.

Hankkeessa nuoret järjestävät nuorille työpajoja, joissa annetaan valmiuksia ja työkaluja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä yhteisen sahrawikansalaisyhteiskunnan rakentamiseen. Työpajoihin osallistuu nuoria pakolaisleireiltä, miehitetyiltä alueilta sekä diasporasta Euroopasta ja Kuubasta.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Länsi-Saharan opiskelijoiden kattojärjestön UESARIOn kanssa. Hankkeessa hyödynnetään järjestön aikaisempaa vastaavanlaista toimintaa ja kehitetään jo hyväksi todettua mallia uusilla innovatiivisilla elementeillä.

Työpajoissa käsitellään naisten yhteiskunnallisen roolin vahvistaminen tulevaisuuden Länsi-Saharassa. Sukupuolten tasa-arvo huomioidaan niin temaattisesti kuin määrällisesti osallistujien kanssa.

Nuorten johtamistaitoja sekä poliittista osallistumista käsitellään myös työpajoissa. Fasilitaattorit ovat itse nuoria. Työpajoissa vierailee myös vanhempia vaikuttajia edistäen sukupolvien välistä dialogia.

kuva: http://www.flickr.com/photos/sahara/310150073/sizes/o/
facebook: https://www.facebook.com/kvsolid?fref=ts