EtusivuUutisetUusi hankkeemme starttaa seminaarilla 13.11.

Uusi hankkeemme starttaa seminaarilla 13.11.

Julkaistu

[:fi]Globaalin eriarvoisuuden muutoksia käsittelevän hankkeemme ensimmäinen tapahtuma pidetään Helsingissä marraskuussa. Erityisteemana on äärimmäinen rikkaus. Kuva: Wikimedia Commons.

Yhdenvertaisuusvaje: Maailma rikkaiden vankina

Kansainvälinen Solidaarisuustyö ry:n seminaari 13.11. 2017 klo 14-18 Helsingin Yliopiston päärakennuksen salissa 13.

Äärimmäisestä köyhyydestä on puhuttu runsaasti kuluneiden vuosikymmenten aikana. Pitäisikö puhua myös äärimmäisestä rikkaudesta?

Nykyisin kuullaan paljon uutisia äärimmäisen köyhyyden vähentymisestä. Toisaalta maailman tilassa on paljon erittäin huolestuttavia merkkejä. Useimmiten köyhyyteen liittyvät ongelmat ovatkin sellaisia, että niitä tulisi lähestyä uudella tavalla: haasteena on entistä useammin eriarvoisuus köyhien ja rikkaiden välillä. Samalla kun tuloerot ovat globaalisti vähentyneet, ovat ne kasvaneet voimakkaasti valtioiden sisällä.

Kumpi on isompi ongelma, globaali rikkaus vai globaali köyhyys? Mitä valtava eriarvoisuus tarkoittaa maapallon kestokyvyn kannalta? Miten globaali eriarvoisuustrendi näkyy Suomessa?

Seminaarissamme alustavat:

Markus Jäntti, Tukholman yliopisto / VATT,

Lyydia Kilpi / Kepa

Jukka Pirttilä / Tampereen yliopisto ja

Ruby van de Wekken / kansalaisaktivisti / Siemenpuu-säätiö.

Lisäksi paneelikeskustelu.

Ohjelma tarkentuu vielä.
Vapaa pääsy.
TERVETULOA!

Ruby van der Wekken puhuu englantia, muuten seminaari on suomenkielinen. Ota yhteyttä etukäteen, mikäli tarvitset tulkkausta englannista suomeksi.

Helsingin yliopiston päärakennus on pääasiallisesti esteetön, mutta 3.kerrokseen johtava hissi on kapea. Ota siis yhteyttä etukäteen, mikäli saavut pyörätuolilla.

Yhteydenotot tapahtumaa koskien: [email protected]i[:]