EtusivuUutisetSeminaari pohtii globaalia rikkausongelmaa ma 13.11.

Seminaari pohtii globaalia rikkausongelmaa ma 13.11.

Julkaistu

[:fi]Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n järjestämässä seminaarissa Yhdenvertaisuusvaje: Maailma rikkaiden vankina ma 13.11.2017 klo 14 Helsingin yliopistolla pohditaan äärimmäiseen rikkauteen ja taloudelliseen eriarvoisuuteen liittyviä ongelmia.

Äärimmäisestä köyhyydestä on puhuttu jo pitkään ja se on viime vuosikymmeninä myös vähentynyt. Olisiko aika puhua myös äärimmäisestä rikkaudesta? Resurssien huiman epätasa-arvoinen jako kytkeytyy moniin aikamme suurimpiin kriiseihin, kuten ilmastonmuutokseen, luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen ja konflikteihin.

Seminaarissa ovat mukana keskustelemassa taloustieteen professori Markus Jäntti (Tukholman yliopisto), vero-oikeudenmukaisuuden asiantuntija Lyydia Kilpi (Kepa), taloustieteen professori Jukka Pirttilä (Tampereen yliopisto) ja kansalaisaktivisti Marissa Varmavuori. Seminaari järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 13 (Fabianinkatu 33, 3. krs). Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

– Oxfamin raportin mukaan kahdeksan miestä omistaa yhtä paljon kuin köyhin puolisko koko maailman väestöstä. Haluamme käynnistää keskustelun siitä, minkälainen ongelma näin iso eriarvoisuus on, Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n puheenjohtaja Joonas Kinnunen sanoo.

– Ajankohtaiset paljastukset ”paratiisin papereista” ja veroparatiiseihin kätketyistä miljardeista osoittavat, miten laajoja ohituskaistoja maailman rikkailla on käytössään ohi julkisten talouksien.

Seminaari on osa Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n keskustelusarjaa, jossa käsitellään globaalin eriarvoisuuden muuttuvaa luonnetta. Helsingin yliopistolla järjestettävän seminaarin lisäksi järjestetään seminaari Turussa, päättäjätilaisuus eduskunnalle sekä julkaistaan sarja artikkeleita. Keskustelusarja saa tukea Kuluttajaosuustoiminnan säätiöltä.

Seminaari Facebookissa[:]