EtusivuUutisetKv-solid sosiaalifoorumissa: pelimenetelmä ’1%/99% ’ja solidaarisuustalouskeskusteluja!

Kv-solid sosiaalifoorumissa: pelimenetelmä ’1%/99% ’ja solidaarisuustalouskeskusteluja!

Julkaistu

[:fi]

Kv-solid on mukana ensi viikolla Suomen sosiaalifoorumissa Helsingin Arbiksella 4.-5.5. Olemme järjestämässä kolmea eri tapahtumaa, joihin toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi. Käsittelyssä on erityisesti kaksi eri teemaa: äärimmäinen rikkaus pelimenetelmän 1%/99% testauksen kautta ja solidaarisuustalous kahdessa keskustelutapahtumassa lauantaina ja sunnuntaina. Lisätietoja sosiaalifoorumista viestin lopussa.
La 12-13:30 Dialogue on Systemic Alternatives
La 14-15:30 1%/99%
Su 13-14:30 Yhteistoiminnan mahdollisuudet paikallistalouksien ja yhteisvaurauden rakentamisessa
DIALOGUE ON SYSTEMATIC ALTERNATIVES
la 4.5. kello 12:00–13:30, luokka 43 (4. krs)
Worldwide, there is a search for radical, systemic alternatives to dominant structures of inequity, injustice, and unsustainability which have created multiple global crises. The session will introduce and discuss several initiatives from the Global South that are providing alternative concepts, examples and actions. They include the Global Tapestry of Alternatives from India, Systemic Alternatives from Bolivia and the thematic World Social Forum on Transformative Economies. Marta Music active in all these will initiate the discussion.
This discussion is linked with the discussion on Sunday about local economies.
Järjestäjät: Siemenpuu-säätiö & Kansainvälinen solidaarisuustyö
1%/99%
la 4.5. kello 14:00–15:30, luokka 33B (3. krs)
Tule kokeilemaan Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n upouutta pelillistettyä menetelmää ’1%/99%’! Siinä perehdytään narratiivisten roolien kautta taloudellisen eriarvoisuuden muuttuviin sävyihin, tavoitteena kiinnittää huomiota nimenomaan äärimmäiseen rikkauteen ongelmana.
Peli tarjoaa realistisen kouraisun taloudelliseen eriarvoisuuden todellisuuteen, mutta samalla on elämyksellinen ja hauska.
Parasta on se, että peli on vapaasti erilaisten epäkaupallisten tahojen käytössä – voit ladata sen pian nettisivultamme oman ryhmäsi käyttöön!
Järjestäjä: Kansainvälinen solidaarisuustyö ry.
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/333888833842893/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1556000614365349
YHTEISTOIMINNAN MAHDOLLISUUDET PAIKALLISTALOUKSIEN JA YHTEISVAURAUDEN RAKENTAMISESSA
Aika: su 5.5. klo 13-14:30
Paikka: luokka 35, Arbis, Helsinki
Tässä tapahtumassa keskiössä on muutos, joka haastaa kulutukselle ja voitontavoittelulle perustuvan talouden. Tuomme esiin ruohonjuuritason ryhmiä ja verkostoja, joista esimerkkeinä käsitellään mm. suomalaisten ruokaosuuskuntien yhteistyötä. Toivotamme tapahtumaan tervetulleeksi myös muut toimijat! Lyhyiden alustusten jälkeen keskustellaan pienryhmissä, kuinka yhteistyötä ja synergioita yhteisvaurautta, solidaarisuutta ja paikallistaloutta edistävien toimijoiden välillä voidaan vahvistaa. Tapahtumassa myös pohditaan Suomen paikallistalousprosessien liittymistä Maailman sosiaalifoorumiin 2020. Keskustelu käydään suomeksi, mutta osa esityksistä on englanniksi.
Järjestäjät: Kansainvälinen solidaarisuustyö ry., Siemenpuu-säätiö ja commons.fi
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1968377346621154/
Mikä Suomen sosiaalifoorumi?
Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset yhteiskunnalliset liikkeet ja verkostot ja herättää keskustelua ajankohtaisista globaaleista sekä paikallisista yhteiskunnallisista aiheista. Sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista Sosiaalifoorumi -liikettä ja noudattaa Maailman sosiaalifoorumin periaatteita. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.5.2019 Helsingissä työväenopisto Arbiksella (Dagmarinkatu 3) järjestettävä Suomen sosiaalifoorumi pureutuu tänä vuonna monisäikeisten ongelmavyyhtien purkamiseen. Kriisit ja epävarmuus määrittävät tätä hetkeä. Vanha järjestys on järkkynyt, mutta uusi on vielä hämärän peitossa. Ilmastonmuutos, syrjintä, syrjään jääminen, työelämän mullistukset, kansalaistoiminnan kahlitseminen sekä autoritarismin nousu hallitsevat ja sumentavat näkökenttäämme. Näemme ongelmat irrallaan toisistaan ja jäämme yksinäisiksi toimiessamme niiden ratkaisemiseksi. Sosiaalifoorumin tehtävä on tuoda näkyviksi yhteydet kamppailujemme välillä. Ongelmat ovat yhteisiä. Niin ovat myös ratkaisut.
Arbiksella valaistaan tapahtuman pääteemana Polkuja järjestelmien muutokseen. Pääteema jakautuu viiteen osioon, jotka käsittelevät mm. ympäristöoikeudenmukaisuutta, työelämää ja vähemmistökulttuureja. Sosiaalifoorumin kansainvälisenä vieraana on mm. sosiologi-kirjailija ja sananvapausjärjestö PEN:in kunniajäsen İsmail Beşikçi. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Lisätietoja Suomen sosiaalifoorumista:
www.sosiaalifoorumi.fi
www.facebook.com/sosiaalifoorumi
Twitter: @Sosiaalifoorum1
Instagram: @sosiaalifoorumi
#ssf2019 #sosiaalifoorumi
Toisenlainen maailma on mahdollinen!

[:]