EtusivuUutisetLänsi-Sahara-keskustelutilaisuus Helsingissä 10.9.

Länsi-Sahara-keskustelutilaisuus Helsingissä 10.9.

Julkaistu

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret järjestää yhdessä Liberon ja Kansainvälisen solidaarisuustyön kanssa keskustelutilaisuuden Polisario ja Länsi-Saharan poliittinen tilanne nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31, Helsinki) lauantaina 10.9. klo 18-21.

Lainaus tapahtuman esittelytekstistä:

Länsi-Saharaa pidetään viimeisenä siirtomaana Afrikassa. Alueen asema on kiistanalainen sillä Marokko pitää aluetta omanaan kun taas länsisaharalaisten vapausliike Polisario (Frente Popular de Liberación de Saguía el Hamra y Río de Oro, eli Saguia el-Hamran ja Río de Oron kansan vapautusrintama) on julistanut alueen itsenäiseksi nimellä Saharan demokraattinen arabitasavalta.

Länsi-Saharan tilanne on ongelmallinen sillä Marokko on aktiivisesti pyrkinyt asuttamaan omaa väestöään alueelle, kun taas 150 000 länsisaharalaista on asunut pakolaisleireillä Algeriassa jo vuodesta 1975 lähtien. EU ei ole puuttunut konfliktiin koska sillä on merkittäviä kalastussopimuksia Marokon kanssa Länsi-Saharan kalavesistä.

Polisarion edustaja Maima Mahamud kertoo Länsi-Saharan konfliktista sekä esittelee Polisariota. Tule paikalle kuuntelemaan ja kysymään enemmän!

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret järjetää tilaisuuden yhteistyössä Libero ry:n ja Kansainvänen Solidaarisuustyö ry:n kanssa. Libero ry toteuttaa vuonna 2011 yksivuotista Ulkoministeriön tukemaa kehityskasvatushanketta teemalla vaietut sodat.

Oikeutta ja solidaarisuutta Länsi-Saharan kansalle!